Nieuwe dingen leren

Overig

Afgelopen week huurde ik met mijn familie een huisje in Gent. Dat gaf mij niet alleen de kans om herinneringen op te halen (ik kwam vroeger vaak in Gent) maar ook om nieuwe dingen te leren; Lineke en ik hebben ons wel een kwartier lang over de bediening van de keramische kookplaat gebogen. Het is bizar hoe onduidelijk een paar knopjes kunnen zijn!

Maar dat was niet de enige uitdaging, ook de magnetron/oven-combinatie leverde de nodige vragen op en zelfs de melkklopper bleek niet zonder meer te gebruiken. Kortom: even wat eten en drinken op de eerste vakantiedag was een uitdaging.

Het deed mij beseffen hoezeer wij met onze dagelijkse omgeving vergroeid zijn. We leren wel steeds nieuwe dingen, maar meestal maar één apparaat per keer. Geen wonder dat thuis zo vertrouwd en veilig aanvoelt.

Nieuwe baan

De vakantie is voorbij. Mijn huis is nog hetzelfde als een week geleden, maar toch wordt morgen alles anders. Ik heb namelijk een nieuwe baan; na 15 jaar met veel plezier bij Evident in Utrecht gewerkt te hebben, begin ik morgen bij VGZ als User Experience Consultant. 

Zenuwachtig? Toch wel een beetje. Tot twee weken geleden wist ik álles te vinden, ik kende iedere klant en iedereen op de werkvloer. Vanaf morgen weet ik even weer helemaal niks te vinden behalve mijn eigen hersens.

Het zal even wennen zijn, maar ik heb er ontzettend veel zin in :).