UX – Content strategy en content marketing

UX en Service Design

Mijn vorige artikel ‘Content als cultuur’ was eigenlijk twee keer zo lang. Waarom? Omdat ik dolgraag een brug naar content strategie wilde maken. Ik had hem bijna, maar koos er toch voor om het er weer uit te halen. Kill your darlings, nietwaar?

Content Strategy vs Content marketing

In mijn zoektocht naar de juiste invalshoek, kwam er zelfs nog een thema bij: het verschil tussen ‘content marketing’ en ‘content strategie’ Dat laatste onderwerp krijgt online namelijk veel minder aandacht dan het eerste.

Maar soms moet je gewoon toegeven dat andere mensen het veel beter uit kunnen leggen, ik kwam het volgende artikel tegen wat er heel mooi op aansluit. How Content Strategy and Content Marketing Are Separate But Connected staat even stil bij de verwarring tussen de beide begrippen en geeft er meteen de goede definities bij. 

Gelezen? Dan wil ik verder nog verwijzen naar het prachtige artikel over content strategie uit 2007 van Rachel Lovinger; ‘The philosophy of data’. En voor wie meteen aan de slag wil; het artikel van usability.gov somt compact de basics op: