Vandaag even niet

Overig

Vandaag kan ik even helemaal niks meer vanwege de aanslag op Charlie Hebdo. Een aantal collega’s van mij zijn doodgeschoten omdat ze grappen maken. Een van de eerste tweets die ik vandaag las, was een reactie van iemand die zei ‘dat Charlie Hebdo zelf verantwoordelijk was’.

Wat een wereld. Maar ik treur niet alleen vanwege mijn collega’s. Ik treur ook omdat deze terroristen het weer lukt om de kloof tussen mensen groter te maken. De komende dagen zal de angst om Islam alleen maar weer groter worden. Een flink deel van de mensheid zal weer in dezelfde hoek geplaatst worden als deze gekken, alleen omdat hun geloof dezelfde naam heeft.

Het eigenlijke doel van deze terroristen is niet het afstraffen van satire, maar ervoor te zorgen dat mensen elkaar haten. En daarvoor gaan ze over lijken: over die van cartoonisten, over die van gelovige mensen, over ons allemaal.

Geef deze haat alsjeblieft geen kans.