Wie ben ik?

Cartoonist/striptekenaar

Joost VerweijIk woon in Nijmegen. Ik ben cartoonist en illustrator maar ik hou ook mijn dagboek in stripvorm bij. Ik doe dat al jaren maar in 2016 werd mijn dagboek veel te persoonlijk. Dat klinkt als een grap, maar d’r zit een reden achter; vroeger maakte ik deze strips om kleine anecdotes niet te vergeten, nu maak ik ze om de rode draad vast te leggen. Ik ben niet van de generatie die online mijn volledige leven deelt, dus ben ik gestopt met ze te publiceren. Je kunt de oude strips op mijn blog teruglezen.


User Experience Strateeg

Striptekenen en Experience design hebben veel meer met elkaar te maken dan je in eerste instantie zou verwachten; de kern van een goed ontwerp is een goed verhaal. Ik hou mij bezig met journey mapping, service blueprinting en het ontwerp van een goede interactie tussen bedrijf, systeem en klant . Mijn favoriete tool blijft na al die jaren nog steeds het potlood.

VGZ

Ik werk sinds 2016 met veel plezier bij VGZ in Arnhem, een van de vier grote zorgverzekeraars. Ik ben vooral betrokken bij het usability lab en het ontwerp van financiële processen. Lees meer over mijn user experience werk


Evident

Voor VGZ werkte ik 15 jaar bij Evident in Utrecht in verschillende functies: interactie ontwerper, functioneel ontwerper en uiteindelijk User Experience designer. Bij Evident ben ik onder meer betrokken geweest bij projecten in e-commerce, zorg, en onderwijs.

Wie meer wil weten over mijn IT-carriere kan even bij LinkedIn gaan kijken. Wie meer wil weten over hoe ik over UX zaken denk, lees mijn blogposts op deze site.


Muziek

joost verweijIk kan ook de muziek niet laten, al heb ik het voorlopig op een laag pitje gezet ten gunste van bovenstaande dingen. Ooit ben ik begonnen in Digestives (1990-1993). Daarna deed ik nog allerlei curieuze projecten zoals Garden Goblins, Duo Mixx en The Almost Dead Experience totdat ik bij mijzelf uitkwam.

‘Wreef’ (2009-2014) was wat serieuzer. We maakten Nederlandstalige rock, maar denk alsjeblieft nu eerder aan Raymond van het Groenewoud dan aan BlØf. Het is nog beter wanneer je er helemaal niets bij denkt. Voor zolang het er nog staat: www.reverbnation.com/wreef.

Afgelopen jaar ben ik weer begonnen met demo’s op te nemen met Garageband. Wie weet of er weer een band uit gaat komen.