Wie ben ik?

Cartoonist/striptekenaar

Joost VerweijIk ben vooral een cartoonist, maar ik hou mijn dagboek ook in stripvorm bij. Ik doe dat al jaren maar in 2016 werd mijn dagboek veel te persoonlijk. Dat klinkt als een grap, maar d’r zit een reden achter; vroeger maakte ik deze strips om kleine anecdotes niet te vergeten, nu maak ik ze om de rode draad vast te leggen. Ik ben niet van de generatie die online mijn volledige leven deelt, dus ben ik gestopt met ze te publiceren. Je kunt de oude strips op mijn blog teruglezen.


User Experience designer

Striptekenen en UX design hebben veel meer met elkaar te maken dan je in eerste instantie zou verwachten. De kern van een goed ontwerp is een goed verhaal. Als UX designer hou ik mij bezig met doelgroeponderzoek (interviews, usability testing etc), customer journey mapping, persona uitwerking, content/informatie analyse en het vertalen van deze informatie naar een goede flow. Mijn favoriete tool blijft na al die jaren nog steeds het potlood.
Los van ontwerp hou ik mij ook veel bezig met de rol van UX design binnen (en buiten) een agile werkwijze.

VGZ

Ik werk sinds 2016 met veel plezier bij VGZ in Arnhem. In 2016 was ik betrokken bij customer journey mapping en de projecten ‘Help mij kiezen’, ‘Inzicht zorgkosten’ en ‘MijnVGZ’. Dit jaar ben ik vooral betrokken bij de zorgkostenfactuur, het declaratieproces en de ontwikkeling naar een agile organisatiestructuur binnen VGZ.


Evident

Voor VGZ werkte ik 15 jaar bij Evident in Utrecht in verschillende functies: interactie ontwerper, functioneel ontwerper, UX designer en informatie analist. Bij Evident ben ik onder meer betrokken geweest bij projecten in e-commerce, zorg, en onderwijs.

Wie meer wil weten over mijn IT-carriere kan even bij LinkedIn gaan kijken. Wie meer wil weten over hoe ik over UX zaken denk, lees mijn blogposts op deze site.


Muziek

joost verweijIk kan ook het muziek maken niet laten, al heb ik het voorlopig op een laag pitje gezet ten gunste van bovenstaande dingen. Ik schrijf mijn muziek zelf. Van 2009 tot 2014 speelde ik in ‘Wreef’, waar ik de zang, gitaar en het merendeel van de teksten voor mijn rekening nam. We maakten Nederlandstalige rock, maar denk alsjeblieft nu eerder aan Raymond van het Groenewoud dan aan BlØf. (Het is nog beter wanneer je er helemaal niets bij denkt). Voor zolang het er nog staat: www.reverbnation.com/wreef.