Wie ben ik?

Cartoonist/striptekenaar

Joost VerweijIk woon in Nijmegen. Ik ben cartoonist en illustrator maar ik hou ook mijn dagboek in stripvorm bij. Ik doe dat al jaren maar in 2016 werd mijn dagboek veel te persoonlijk. Dat klinkt als een grap, maar d’r zit een reden achter; vroeger maakte ik deze strips om kleine anecdotes niet te vergeten, nu maak ik ze om de rode draad vast te leggen. Ik ben niet van de generatie die online mijn volledige leven deelt, dus ben ik gestopt met ze te publiceren. Je kunt de oude strips op mijn blog teruglezen.


User Experience Strateeg

Striptekenen en Experience design hebben veel meer met elkaar te maken dan je in eerste instantie zou verwachten. De kern van een goed ontwerp is een goed verhaal. Als UX strateeg hou ik mij bezig met doelgroeponderzoek (interviews, usability testing etc), customer journey mapping en service blueprinting en het vertalen van deze informatie naar een een goede flow over alle systemen en afdelingen heen. Mijn favoriete tool blijft na al die jaren nog steeds het potlood.

VGZ

Ik werk sinds 2016 met veel plezier bij VGZ in Arnhem, een van de vier grote zorgverzekeraars. Ik ben betrokken bij de opzet van het interne User Research lab, customer journey mapping en de processen rondom het volledige declaratieproces. Lees meer over mijn user experience werk


Evident

Voor VGZ werkte ik 15 jaar bij Evident in Utrecht in verschillende functies: interactie ontwerper, functioneel ontwerper, UX designer en informatie analist. Bij Evident ben ik onder meer betrokken geweest bij projecten in e-commerce, zorg, en onderwijs.

Wie meer wil weten over mijn IT-carriere kan even bij LinkedIn gaan kijken. Wie meer wil weten over hoe ik over UX zaken denk, lees mijn blogposts op deze site.


Muziek

joost verweijIk kan ook het muziek maken niet laten, al heb ik het voorlopig op een laag pitje gezet ten gunste van bovenstaande dingen. Ik schrijf mijn muziek zelf. Van 2009 tot 2014 speelde ik in ‘Wreef’, waar ik de zang, gitaar en het merendeel van de teksten voor mijn rekening nam. We maakten Nederlandstalige rock, maar denk alsjeblieft nu eerder aan Raymond van het Groenewoud dan aan BlØf. (Het is nog beter wanneer je er helemaal niets bij denkt). Voor zolang het er nog staat: www.reverbnation.com/wreef.