Illustraties

Mijn illustratiewerk varieert van tekeningen voor bedrijfspresentaties tot het illustreren van kinderboeken. Ik doe het allemaal even graag. Daarnaast teken ik natuurlijk ook veel voor mijn werk als User Experience Consultant bij VGZ


Bob staat op

Bob staat op,

2017 – Bob is een ver achterneefje van Rik, een figuurtje waar ik in 2008 drie verhalen over maakte. Dit verhaaltje gaat over boos worden en daar niet meer uit kunnen komen. Gebaseerd op recente ervaring met autisme.

Lees het hele verhaal

 


The Bias Project

The Bias Project

2017 – Een mens kan niet genoeg ambities hebben. Ik zocht een aanleiding om mijn werk als cartoonist en UX designer nog meer samen te brengen en voila, ik kreeg het idee voor the Bias project.

Wie hier meer over wil weten: volg mij op medium.com/@joostverweij
of bekijk hier alle cartoons.

 


Ruige plaatjes

Ruige plaatjes

2016 – Ontwerp van drie flyers voor de maandelijkse draaiavond voor headbangers in Café Averechts in Utrecht. De beste flyer is lichtjes gebaseerd op het beroemde met bont gevoerde kopje van Meret Oppenheim.

Bekijk alle flyers

 


IZZ campagne prinsjesdag

IZA campagne Prinsjesdag

2016 – Ontwerp van twee cartoons voor de landingspagina van IZZ en IZA in de week na prinsjesdag.

Doel van de pagina was de mensen snel te informeren over de belangrijkste wijzigingen in de basisverzekering voor 2017

 


The Steve Wynn Rabbit Collection

The Steve Wynn Rabbit collection

2016 – Ik hou erg veel van the Dream Syndicate en ook van het solowerk van Steve Wynn. Op een dag bedacht ik dat het een goed idee zou zijn om van alle albumtitels konijnentekeningen te maken.

Gewoon, omdat het kan. Hij was er zelf erg blij mee.

Bekijk alle ontwerpen

 


Rik heeft trek

Rik het konijn

2008 – Dit is een wat ouder project, maar ik ben er nog steeds tevreden over. Ik schreef en tekende drie leesboekjes voor mijn dochter over een konijn en een wat irritante mol.

Lees ‘Rik heeft trek’ en ‘Rik heeft de bal’